Comuna Tisau

Sat Izvoru, nr.6, Comuna Tisău

primariatisau@yahoo.ro

Întrebări frecvente

tel: 0238 797 560

tel: 0762410339

logo

INFRASTRUCTURĂ

INFRASTRUCTURA COMUNEI TISAU

Proximitatea fata de municipiul Buzau si localizarea geografica a comunei Tisau au facut ca inca din timpuri stravechi aceasta comuna sa fie dotata cu infrastructura de transport. Viteza de dezvoltare a zonei rezidentiale, a satelor si comunelor din ultimul secol a depasit insa puterea economica a autoritatilor locale si judetene de a dezvolta infrastructura de transport.

Comuna Tisau este o comuna ce se intinde mai mult longitudinal, fiind strabatuta pe o distanta de aproximativ 35 km de drumul judetean DJ 100 H. Prin DJ 102 D comuna Tisau face legatura intre judetul Buzau si judetul Prahova. In plus, la nivelul comunei exista aproximativ 25 km de drumuri comunale, drumuri satesti. La acestea se adauga drumurile de exploatatie forestiera.

Comuna nu este prevazuta cu acces la calea ferata decat din comuna invecinata, Vernesti( la 16 km distanta).

Desi in ultimii ani s-a observat intentia autoritatilor publice de a moderniza infrastructura rutiera si de transport, starea actuala a drumurilor din Tisau este departe de a fi corespunzatoare nevoilor actuale ale populatiei. Din acest motiv, noua Strategie de Dezvoltare Locala propune masuri pentru imbunatatirea drumurilor comunale si satesti, modernizarea sistemului rutier prin completarea sistemului de indicatoare rutiere si dotarea corespunzatoare a drumurilor cu santuri si rigole( avand in vedere suprafata mica a carosabilului si casele care sunt foarte apropiate de acesta, este imposibil ca in Tisau sa fie introduce alei pietonale pentru cresterea sigurantei pe strazi pentru pietoni). Modernizarea drumurilor va atrage pe de o parte atat noi investitori in zona, avand in vedere potentialul ridicat al comunei, cresterea nivelului de trai al locuitorilor dar si atragerea de noi turisti.

Pagini asociate

Scroll to Top