Comuna Tisau

Sat Izvoru, nr.6, Comuna Tisău

primariatisau@yahoo.ro

Întrebări frecvente

tel: 0238 797 560

tel: 0762410339

logo

OPORTUNITĂŢI DE INVESTIŢII

OPORTUNITATI DE INVESTITII

Conditiile naturale specifice comunei Tisau constituie o atractie deosebitacu rol esential in dezvoltarea turismului si agro-turismului. Datorita elementelor de cadru natural invecinate, dar si a accesibilitatii facile, comuna Tisau detine potentialul necesar pentru a incurajaturismul rural, de weekend, dar si activitatile tertiare usoare.

Pe teritoriul comunei functioneaza un numar de 5 unitati de cazare turistica, dintre care:tabara scolara Poiana Pinului, hotelul MC Pietroasa de 4 stele, pensiunea Izvoranu de 4 margarete. In aceste unitati de cazare exista un numar de 328 locuri de cazare, dintre care: 40 in hotel si 288 in vilele turistice.

Conform datelor statistice la 1 iulie 2013, in cadrul acestor unitati turistice de la nivelul comunei Tisau s-au inregistrat un numar de 119.720 zile de cazare, dintre care:14.600 zile de cazare in hotel si 105.120 zile de cazare in vilele turistice.

In acelasi timp, potrivit statisticilor, sosirile si innoptarile inregistrate in unitatile de cazare din comuna Tisau au crescut in perioada ianuarie-iulie 2013, cu 14,8%, respective19,9%, comparative cu aceeasi perioada a anului trecut. Sosirile au insumat in primele 7 luni ale acestui an 3812( dintre care 721 numar sosiri in hotel si 3091 numar sosiri in vilele turistice), iar innoptarile 12.987( dintre care 1.703 numar innoptari in hotel si 11.284 numar innoptari in vilele turistice).

Turismul are o pondere de 30% in veniturile locale. Zona este bogata in vestigii istorice: Manastirea Ciolanu, Manastirea Bradu, Manastirea Izvoranu, Biserica Grajdana, Biserica Barbu, Tabara de Sculptura in aer liber Magura. Peisajul natural deosebit, drumurile bune de acces, precum si posibilitatea de a face excursii in celelalte zone ale judetului au transformat comuna intr-o atractie pe harta turistica a regiunii.

Potentialul comunei Tisau pentru perioada 2014-2020 poate fi exploatat prin crearea de ateliere de prelucrare secundara a lemnului. Exista oportunitatea construirii de moteluri, pensiuni, case de vacanta sau amenajarea de locuri de agrement care sa atraga turisti, dat fiind si faptul ca localitatea este situata intr-o zona mirifica cu un peisaj salbatic necunoscut de turisti in apropierea obiectivelor turistice.

Comuna este inconjurata de zone impadurite, unde umbra si racoarea  arborilor pot constitui locuri de relaxare si refacere pentru  turismul de weekend. Un alt avantaj il constituie faptul ca in aceasta zona a comunei Tisau, precum si a comunelor invecinate, se gaseste cea mai mare concentrare de schituri si locuinte monahale din spatiul buzoian.

Pagini asociate

Scroll to Top